Atina011
0 +
godina iskustva
Slepanje automobila
Specijalna usluga

Pomoc na putu

Ne bi bili prvi kojima je stao auto zbog neke naivne greške, oštećene gume ili praznog rezervoara. Živimo u previše brzim vremenima, i zaboravljamo na stvari koje nisu trenutni prioritet, ali zbog toga mogu postati problem.

„Može još da tera“ se ubrzo pretvori u problem, koji se neće rešiti kuckanjem u alnaser, ili paljenjem na „gurku“.

A kada vozilo stane u gužvi, mobilni telefon je jedino rešenje. Tada nastaju novi problemi, jer je serviser u gužvi i ne može do Vas.

Atina011 je opremljena za hitnu pomoć vozilima koja su stala iz raznih razloga, a da im nije potrebna velika „operacija“ da bi oživeli. Možemo Vam rešiti veliki broj sitnih kvarova, ali i računarskih grešaka. Oštećene pneumatike, nedostatak goriva i slično, više nikada neće biti problem, jer imate prijatelja u nevolji!

Vaša Atina 011

Pomoć na putu je možda i najpotrebniji vid usluge koji se danas traži. Problemi koji Vas mogu zaustaviti u vožnji mogu biti veoma brojni. 

Ukoliko često vozite u gradskim uslovima, najčešći problemi koji Vas mogu zadsesiti su sledeći:

  • Problem sa kvačilom – ukoliko su velike gužve, kvačilo je po pravilu najkorišćenija pedala. Konstantno pritiskanje kvačila može izazvati popriličan broj problema. Od oštećenja korpe kvačila, do proklizavanja lamele i neprijatnog mirisa. Ukoliko puštate kvačilo i dodajete gas, a motor radi i dalje na prilično velikom broju obrtaja, vrlo je moguće da je lamela proklizala. U tom slučaju je najpametnije da stanete sa strane i pozovete šlep službu, jer će vožnja biti gotovo nemoguća, posebno ako Vas očekuje uzbrdica.
  • U toplim danima, temepratura na asfaltu može dostići i 45 stepeni celzijusa. U tim trenucima će hlađenje motora biti znatno otežano, i temperatura motora može dostići kritičnu tačku. U tim trenucima je obavezno da stanete sa strane i ugasite automobil. U suprotnom, može se desiti da motor oštetite u tolikoj meri, da će generalna popravka biti neophodna. Trebalo bi da ne palite automobil minimum sat vremena, da bi motor mogao da se ohladi kako treba. Nemojte nikako otvarati čep hladnjaka, jer je temperatura vode preko 100 stepeni, a usled velikog pritiska zbog ključanja, može doći do prskanja vrele vode i izazvati ozbiljne opekotine i povrede. Pozovite stručnjaka koji će znati šta i kako treba uraditi u tom slučaju.
  • Pogrešno sipano gorivo, staro gorivo ili gorivo sa dosta trunja ili otpada, može dovesti do zapušavanja ili prljanja sistema ubrizgavanja goriva u motor. u tom trenutku je najsigurnije da ugasite motor i pozovete pomoć. Naš serviser će u najkraćem roku doći do Vas i izvući gorivo iz rezervoara. Jedini provereni i sigurni način da zaštitite motor od daljih oštećenja.
  • Možda i najčešći razlog da automobil stane je – nedostatak goriva. Nebrojen je broj primera gde zbog lošeg ili neispravnog sistema za merenje goriva u rezervoaru, automobil prikazuje pogrešan nivo goriva. Svakako, najbrža i najjeftinija opcija je da pozovete našu pomoć na putu, i stići će Vam gorivo u najkraćem roku.
  • Nova kola – novi problemi. Sitna greška može Vas naterati da nemate šta drugo, nego da parkirate pored puta i čekate pomoć. Nekada je dovoljno da se automobil poveže sa računarom i da se greška otkloni da bi mogli da nastavite putovanje. Ukoliko Vam računar u kolima prijavljuje bilo kakvu grešku, pozovite, i ako je moguće, otklonićemo je na licu mesta ili ćemo ustanoviti tačan kvar.

Koji god problem da imate, Vaš prijatelj u nevolji će Vam priteći u pomoć.

 

Vaša Atina 011